FC Utrecht ruikt vanwege Advocaat kansen tegen Feyenoord

10 april 2021 – Joris van Overeem is overtuigd dat zijn ploeg kan stunten tegen Feyenoord. De Domstedelingen bezetten momenteel plek zeven in de Eredivisie, terwijl de Rotterdammers vijfde staan. Volgens Van Overeem liggen er kansen voor de thuisploeg omdat zij eerder werkten met de hoofdtrainer van de bezoekers.

FC Utrecht ruikt vanwege Advocaat kansen tegen Feyenoord

Twee seizoenen geleden stond Dick Advocaat namelijk aan het roer in de Galgenwaard. "Ik denk dat er heel veel kansen liggen", zegt Joris van Overeem in gesprek met het Algemeen Dagblad. "In de Kuip bespeelden we ze tactisch goed, nu spelen we een ander systeem. Wij hebben Advocaat hier meegemaakt en dan weet je wel een beetje waar de kansen liggen. Ik heb wel het gevoel dat wij in dit soort wedstrijden goed kunnen meekomen."

Ook hoofdtrainer René Hake constateert dat Feyenoord een herkenbaar strijdplan heeft. Het is vrij duidelijk hoe ze bij Feyenoord spelen. Dan weet je ook dat ze niet alleen maar op onze helft staan te verdedigen. Dat zou natuurlijk ook niet passen in hoe ze het hele jaar gespeeld hebben. Het is aan ons om er een goed antwoord op te vinden", aldus de coach.

De achterstand van FC Utrecht op Feyenoord bedraagt acht punten, maar de Utrechters hebben nog een inhaalwedstrijd tegoed. Mocht de ploeg van Hake beide duels winnen, brengt het de achterstand terug tot twee punten. Beide ploegen lijken zich te moeten richten op de play-offs.

Feyenoord

gerelateerd