PSG beleeft met Bakker én Xavi Simons perfecte generale

10 april 2021 – Paris Saint-Germain is dankzij een ruime zege op bezoek bij RC Strasbourg (1-4) in het spoor gebleven van koploper LOSC Lille. De Parijzenaren, waar Mitchel Bakker de negentig minuten volmaakte, brachten het gat met de nummer een weer terug tot drie punten. Voor PSG is het de perfecte voorbereiding op de cruciale Champions League-return tegen Bayern München.

PSG beleeft met Bakker én Xavi Simons perfecte generale

Afgelopen dinsdag nam Paris Saint-Germain wraak op Bayern München, dat de Franse topclub eind vorig seizoen de Champions League-titel onthield. Met een 2-3 zege in het heenduel gaf PSG het perfecte antwoord. Die wraak telt echter pas echt als het ook de tweede ontmoeting in haar voordeel beslist. Komende dinsdag hoopt de ploeg van Mauricio Pochettino zich te plaatsen voor de halve finale van het miljardenbal.

De ontmoeting met Strasbourg was voor PSG de perfecte generale. Zonder de geschorste Neymar boekte PSG een eenvoudige overwinning op de Franse middenmoter. Kylian Mbappé nam zijn ploeg met een goal en een assist bij de hand, maar het was Leandro Paredes die voor het hoogtepunt zorgde. Met een heerlijke vrije trap bepaalde hij de eindstand op 1-4. Ook Moise Kean en Pablo Sarabia droegen bij aan de doelpuntenproductie.

Mitchel Bakker kreeg voor het eerst sinds 13 februari weer eens minuten bij PSG in de competitie. De twintigjarige linksback maakte direct de negentig minuten vol. Afgelopen dinsdag moest de Jong Oranje-international nog toekijken omdat Abdou Diallo de voorkeur kreeg. Bakker kwam direct na rust binnen de lijnen. Ook voor Xavi Simons werd de ontmoeting met Strasbourg een memorabele: hij maakte als invaller zijn debuut voor de grootmacht.

Ligue 1

gerelateerd