Babel scoort voor het eerst in maanden, rood voor Donk

10 april 2021 – Ryan Babel heeft met zijn eerste treffer in maanden bijgedragen aan het gelijkspel tegen Fatih Karagumruk. De topclub uit Istanboel, die het duel eindigde met een man minder na een rode kaart voor Ryan Donk, liep daarmee averij op in de race om de Turkse landstitel. 

Babel scoort voor het eerst in maanden, rood voor Donk

Babel sloeg na 62 minuten spelen toe, nadat de uitploeg een fout maakte in de opbouw. Op aangeven van Gedson kwam de aanvaller van het Nederlands elftal oog in oog met de keeper, die hij verschalkte. Daarmee hielp hij Galatasaray twee minuten na de openingstreffer van Karagumruk op gelijke hoogte. Het was voor Babel zijn eerste treffer sinds januari. De aanvaller tekende voor zijn derde treffer van het seizoen.

Babel kon de treffer duidelijk goed gebruiken. Er was de laatste weken veel kritiek op de plek van Babel in de selectie van het Nederlands elftal. Hij speelt nauwelijks een grote rol bij Galatasaray, terwijl hij medio januari voor het laatst de negentig minuten volmaakte.

Tien minuten voor tijd werd de Nederlandse Surinamer Ryan Donk na ingrijpen van de VAR van het veld gestuurd. Ook Babel werd nog op de bon geslingerd: hij kreeg geel. De achterstand van Galatasaray op koploper Besiktas bedraagt nu vijf punten, terwijl de stadsgenoot nog een wedstrijd voor de boeg heeft.

Eredivisie

gerelateerd