Emmen dendert door en wint weer na knotsgekke wedstrijd

10 april 2021 – FC Emmen heeft in een enerverend uitduel met Fortuna Sittard aan het langste eind getrokken. Nadat FC Emmen lang met een man meer speelde leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, in de slotminuten werd de wedstrijd toch nog beslist in het voordeel van de Emmenaren: 1-3.

Emmen dendert door en wint weer na knotsgekke wedstrijd


FC Emmen moest het deze wedstrijd doen zonder de zieke clubtopscorer Michael de Leeuw. Thuisploeg Fortuna Sittard, dat startte zonder de geblesseerde rechtsback Mickaël Tirpan kreeg na tien minuten uit het niets een grote kans. Lisandro Semedo slalomde langs een aantal verdedigers, maar vergat om de bal af te maken en stuitte op keeper Michael Verrips. Drie minuten later was het bijna raak aan de overkant toen Sergio Peña het van grote afstand probeerde. Zijn verraderlijke schot ging nipt over de goal.

Na iets meer dan een halfuur spelen en nauwelijks uitgespeelde kansen kwam FC Emmen uit het niets op voorsprong. Na een voorzet vanaf de zijkant tikte spits Paul Gladon de bal binnen, maar er werd direct gefloten. Gladon beging even hiervoor een overtreding en dus ging het feest niet door voor de uitploeg. Naarmate de rust in zicht kwam, kwam FC Emmen er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar steeds ging de bal er net niet in.

Aan alle goede bedoelingen van Fortuna Sittard kwam zes minuten na rust een einde. Nadat Fortuna-verdediger Roel Janssen Paul Gladon heel licht vasthield in het strafschopgebied en hem een scoringskans ontnam kreeg hij een directe rode kaart. Ook kreeg Fortuna een strafschop tegen en was dit voor FC Emmen de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Sergio Peña faalde niet en schoot raak in de linkeronderhoek.

FC Emmen had een man meer, kreeg direct de smaak te pakken en leek na iets meer dan een uur op een 0-2 voorsprong te komen. Paul Gladon schoot uit de draai raak na een pass Kerim Frei, maar na veel onduidelijkheid werd de goal toch geannuleerd wegens buitenspel. FC Emmen leek stand te houden, maar vijf minuten voor het einde kwam toch de gelijkmaker. Uit het niets schoot invaller Dimitrios Emmanouilidis raak in de verre hoek. Nog niet eens van de vreugde bekomen kreeg FC Emmen een halve minuut later aan de overkant een strafschop. Het was notabene doelpuntenmaker Emmanouilidis die vasthield. Glenn Bijl wist hier wel raad mee en schoot de 1-2 binnen. Fortuna Sittard zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar kreeg de deksel op de neus uit een counter. Nadat Kerim Frei tweemaal op de keeper schoot, schoot Paul Gladon de bevrijdende 1-3 binnen in minuut 97. De VAR keek hier vervolgens nog lang naar, maar de treffer stond tot vreugde van de voltallige FC Emmen-selectie.

Zo nadert FC Emmen Willem II en VVV nu tot op één punt. Fortuna doet slechte zaken en zakt twee plaatsen door de nederlaag.


Opstellingen en beoordelingen:

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 5, Lazaros Rota 6(59. Dario van den Buijs 6), Martin Angha 6.5, Roel Janssen 4, George Cox 6, Tesfaldet Tekie 6.5 (70. Emil Hansson ), Ben Rienstra 6, Zian Flemming 6, Mats Seuntjens 6.5, Sebastian Polter 5.5 (59. Dimitrios Emmanouilidis 6) , Lisandro Semedo 6(59. Samuel Moutoussamy 6)

FC Emmen: Michael Verrips 7, Caner Cavlan 6, Nick Bakker 6, Miguel Araujo 6.5, Glenn Bijl 7, Hilal Ben Moussa 6.5 (90. Keziah Veendorp -) , Sergio Peña 7 (70. Robbert de Vos 6) , Jari Vlak 6.5, Luka Adzic 6.5 (75. Nikolai Laursen -), Paul Gladon 6.5, Kerim Frei 6.5

Man of the match: Glenn Bijl

Eredivisie

gerelateerd