Bijl held na wederopstanding Emmen: "Wie had dat gedacht?"

10 april 2021 – Glenn Bijl groeide zaterdagavond uit tot de held aan de kant bij FC Emmen. De rechtsback zag directe tegenstander Dimitrios Emmanouilidis vlak voor tijd de gelijkmaker produceren, maar diezelfde Emmanouilidis beging snel daarna een overtreding op de back in de zestien. Bijl legde zelf aan voor de strafschop, die hij benutte.

Bijl held na wederopstanding Emmen: "Wie had dat gedacht?"

Bijl besefte na afloop heel goed dat zijn treffer zomaar van levensbelang kan zijn. De rechtsback hielp zijn ploeg met de strafschop aan twee punten extra, waardoor de achterstand op de veilige regionen nog slechts één punt bedraagt. "Ja, ik weet dat dit een heel belangrijk moment was", aldus Bijl voor de camera van ESPN. "Wij moesten hier winnen, ik voelde de druk."

Bijl nam zijn verantwoordelijkheid. "Ik voelde me schuldig voor de tegengoal, dus wilde ik het koste wat kost goedmaken. Ik weet dat ik een goede trap heb, dus daarom ging ik achter de bal staan." De achterstand bedraagt nu slechts één punt. "Ja, wie had dat gedacht", vroeg de glunderende Bijl zich af. "Als je wedstrijden zoals vandaag gaat winnen, kom je een heel eind."

Eredivisie

gerelateerd