Real klopt Barça in Clásico en maakt titelstrijd nog spannender

10 april 2021, 22:59   Bijgewerkt: 10 april 2021, 23:04

Real Madrid heeft de 246e editie van El Clásico zaterdagavond op zijn naam geschreven. De Madrilenen waren in het eigen Estadio Alfredo Di Stéfano met 2-1 te sterk voor FC Barcelona en passeren de aartsrivaal op de ranglijst. De koppositie is La Liga is zelfs even in bezit van Real, al kan stadgenoot Atlético Madrid die zondagavond op bezoek bij Real Betis weer overnemen.

Ronald Koeman had aan de zijde van de bezoekers basisplaatsen ingeruimd voor Frenkie de Jong en Sergiño Dest. De Nederlandse coach zag Gerard Piqué en Sergi Roberto terugkeren in de wedstrijdselectie, maar liet de routiniers wel op de bank beginnen. Datzelfde gold voor Antoine Griezmann, die eerder deze week voor de derde keer vader werd. Zinédine Zidane moest het in eigen huis doen zonder de geblesseerden Eden Hazard en Sergio Ramos. Daarnaast viel Raphaël Varane weg met een coronabesmetting. Daarom droeg Karim Benzema de aanvoerdersband.

Barcelona liet zich daarna een aantal keer zien, maar kansen leverde dat niet op. Over links probeerden Jordi Alba en Lionel Messi tevergeefs gevaar te stichten. Aan de overkant kreeg Real na een onhandige overtreding van Ronald Araújo een vrije trap te nemen. Toni Kroos nam die voor zijn rekening en zag zijn poging via Dest en Alba tegen de touwen vliegen. Nadat Ousmane Dembélé een kans namens Barcelona om zeep had geholpen, ontsnapte de bezoekers aan de 3-0. Federico Valverde knalde hard op de paal en de rebound van Vázquez werd gepakt door Ter Stegen.

De ploeg van Koeman leek op weg naar een grotere achterstand, maar knokte zich toch enigszins terug in de wedstrijd. Dembélé schreeuwde om een strafschop na een duel met Ferland Mendy, die in de ogen van scheidsrechter Jesús Gil Manzano niets fout deed. Daarna was het slotakkoord van de eerste helft voor Messi. Hij krulde een hoekschop ineens tegen de paal en was even later opnieuw dicht bij de aansluitingstreffer. Een afvallende bal viel voor de voeten van de Argentijn, maar Courtois was snel van zijn lijn en keerde de inzet.

Na de thee zocht Barcelona fanatiek de aanval. Dat leverde in eerste instantie vooral counters van Real op, maar uiteindelijk viel uit het niets toch de 2-1. Een voorzet van Alba werd gemist door Griezmann en De Jong. Bij de tweede paal was Óscar Mingueza er als de kippen bij om de aansluitingstreffer op het scorebord te tikken. Een paar tellen later was de marge van de gastheer alweer bijna twee. Vinícius Júnior frommelde de bal via een tegenstander tegen de buitenkant van de paal en kon Ter Stegen dus niet verschalken.

In de slotfase werd het nog even billenknijpen voor Real, dat de wedstrijd met tien man eindigde. Casemiro kreeg binnen twee minuten twee gele kaarten en moest vertrekken. In de slotseconde leek Barcelona alsnog op gelijke hoogte te komen met een mannetje meer. Een pegel van Ilaix Moriba was Courtois te machtig en spatte uiteen op de lat. Door de driepunter is Real in punten gelijk gekomen met Atlético. Barcelona heeft acht wedstrijden voor het einde van de competitie een puntje minder dan de directe concurrenten uit Madrid.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen