Koeman woest: "Iedereen zag dat het een penalty was"

10 april 2021 – FC Barcelona heeft drie dure punten gemorst in strijd om de Spaanse landstitel. Real Madrid was in El Clásico met 2-1 te sterk, maar het was niet vreemd geweest als de eindstand 2-2 was geweest. FC Barcelona leek kort voor tijd namelijk recht te hebben op een strafschop, maar de arbitrage weigerde de bal op elf meter te leggen.

Koeman woest: "Iedereen zag dat het een penalty was"

Met de tussenstand van 2-1 maakte Ferland Mendy een onhandige overtreding op Martin Braithwaite. De Deense spits werd op de achterlijn naar de grond getrokken, maar de scheidsrechter weigerde een strafschop te geven. In gesprek met Movistar gaf Koeman aan niets te begrijpen van dat besluit. "Dat was gewoon heel duidelijk. Ik snap niet waarom er een VAR is in Spanje. We moeten het accepteren en zwijgen, ik denk dat ik al wel heb gezegd wat ik over deze situatie denk. Ik begrijp er niets van." Nadat een journalist niet durfde te zeggen dat Barça een strafschop verdiende, liep Koeman weg uit het interview.

Koeman vond dat zijn ploeg een punt aan de wedstrijd had kunnen overhouden. "We gaven verdedigend te veel ruimte", aldus de oefenmeester. "Maar we waren na rust beter en kregen voldoende kansen." In de laatste seconden raakte middenvelder Ilaix Moriba nog de lat, waardoor de eindstand uiteindelijk 2-1 was. Atlético Madrid kan het gat met Barça zondag op vier punten brengen.

Ook middenvelder Sergi Roberto baalde van de onnodige nederlaag. "We hebben het tot het einde geprobeerd, maar het mocht niet baten. Er is nog niets bepaald: het is pas beslist als de competitie klaar is."

LaLiga

gerelateerd