Gisteren gemist: Real wint Clásico, Emmen en Liverpool leven op

11 april 2021, 12:04

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 10 april.

Real klopt Barça in Clásico en maakt titelstrijd nog spannender

Real Madrid heeft de 246e editie van El Clásico zaterdagavond op zijn naam geschreven. De Madrilenen waren in het eigen Estadio Alfredo Di Stéfano met 2-1 te sterk voor FC Barcelona en passeren de aartsrivaal op de ranglijst. De koppositie is La Liga is zelfs even in bezit van Real, al kan stadgenoot Atlético Madrid die zondagavond op bezoek bij Real Betis weer overnemen.

Emmen dendert door en wint weer na knotsgekke wedstrijd

FC Emmen heeft in een enerverend uitduel met Fortuna Sittard aan het langste eind getrokken. Nadat FC Emmen lang met een man meer speelde leek de wedstrijd op een gelijkspel af te stevenen, in de slotminuten werd de wedstrijd toch nog beslist in het voordeel van de Emmenaren: 1-3.

AZ maakt geen fout in strijd om plek twee met zege

Overtuigend was het niet, maar AZ heeft zaterdagavond in Alkmaar ook Sparta aan de zegekar gebonden. 'Reservespelers' Jordy Clasie en Dani de Wit speelden daarbij de hoofdrol. Clasie verving de geschorste Teun Koopmeiners en trad in de voetsporen van de topscorer door de 1-0 voor zijn rekening te nemen. De Wit viel na rust in en besliste even later met een volley het duel. AZ nam zo weer een voorsprong op PSV, dat zondag tegen VVV-Venlo de tweede plaats weer kan heroveren.

Liverpool maakt met zege eind aan dramatische reeksen

Liverpool heeft de eerste thuisoverwinning van 2021 in de Premier League geboekt. De kwakkelende ploeg van Jürgen Klopp herstelt zich de laatste weken aardig en zette dat kracht bij met een late overwinning op Aston Villa (2-1). Daarmee maakte het een einde aan twee opvallende reeksen

'Ajax rekent op snel akkoord Onana, contract tot 2025'

Ajax rekent erop dat Andre Onana op korte termijn een contract zal tekenen tot de zomer van 2025. Dat meldde transferexpert Nicolò Schira vrijdagavond. De journalist wist te vertellen dat de gesprekken over een contractverlenging in een vergevorderd stadium zitten en het lijkt dan ook slechts een kwestie van tijd voor het tot een akkoord komt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen