Emmen draait als een tierelier: "Het is niet te verklaren"

11 april 2021 – De verrijzenis van FC Emmen neemt indrukwekkende vormen aan. Waar de club uit Drenthe voor 27 februari nog geen enkele keer had gewonnen, heeft het handhaving nu in eigen hand. Paul Gladon geniet met volle teugen van de comeback die de Emmenaren maken.

Emmen draait als een tierelier: "Het is niet te verklaren"

FC Emmen won zaterdag met 1-3 bij Fortuna Sittard en bleef zo voor de zevende achtereenvolgende wedstrijd ongeslagen. Gladon deelde in de feestvreugde door diep in blessuretijd de wedstrijd in het slot te gooien. Daarvoor had de spits het net ook al twee keer gevonden, maar beide doelpunten werden afgekeurd.

"Ik kon wel door de grond zakken. Het was wel heel fijn dat de goal toch nog goedgekeurd werd door de VAR. Ik speelde een lekkere wedstrijd. Als er dan drie afgekeurd worden dan zou dat wel heel zuur zijn", vertelt de spits in De Telegraaf. "We moeten nu doorgaan met waar we mee bezig zijn. Op dit moment hebben we nog helemaal niks. Als we nu alles verliezen, liggen we er nog uit. Maar op basis van hoe we er nu instaan, zie ik het wel positief in."

Trekt FC Emmen deze lijn door, dan is de Houdini-act compleet. Hoe kan het dat een club die de eerste 22 wedstrijden niet wint plots zo goed draait? "Ik weet niet wat dat is. Misschien toch dat het in een keer goed valt en dat het begint te lopen", zoekt ook Gladon naar een verklaring. "Het is niet te verklaren. We zitten in een flow en dit moeten we nu vasthouden. Als we zo spelen als de laatste tijd, dan zijn er weinig ploegen die van ons gaan winnen, denk ik."

Eredivisie

gerelateerd