Clasie wil weinig kwijt over schorsing voor gokpraktijken

11 april 2021 – Als vervanger van de geschorste Teun Koopmeiners verscheen Jordy Clasie zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam (2-0) voor het eerst dit seizoen in een competitiewedstrijd aan de aftrap. De routinier luisterde zijn basisrentree op met een doelpunt en werd ESPN uitgeroepen tot Man of The Match. Na afloop reageerde Clasie voor het eerst op de schorsing die hij heeft uitgezeten voor gokpraktijken, al wilde hij er niet al te veel over kwijt.

Clasie wil weinig kwijt over schorsing voor gokpraktijken

Een maand geleden werd bekend dat Clasie eerder dit seizoen voor drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, geschorst is geweest vanwege het gokken op wedstrijden in het betaald voetbal. De middenvelder, die zijn schorsing uitzat tijdens een blessure, verklaarde tegenover de tuchtcommissie van de KNVB en de onafhankelijke commissie van beroep betaald voetbal (CvB) dat zijn buurjongen gebruik had gemaakt van zijn account.

ESPN vroeg Clasie zaterdag om een reactie op de schorsing. "Daar wil ik niet veel over kwijt, het is geweest. Ik ben twee wedstrijden geschorst geweest, voor mij is het prima zo. Ik wil me gewoon lekker focussen op het voetballen. Dat is lang geleden", aldus de middenvelder, die zelf niet schrok van de schorsing. "Van iets heel kleins wordt iets groots gemaakt. Daar wil ik het verder bij laten. Of de schorsing terecht was? Daar doe ik geen uitspraken over. Voor mij is het geweest en ik wil me lekker richten op het voetbal."

Clasie maakte tegen Sparta zijn eerste doelpunt sinds 2018. "Moet je nagaan, dat is meer dan drie jaar geleden. Hier was ik wel aan toe. Elke speler snakt ernaar om minuten te maken en belangrijk te zijn voor de ploeg. Voor mij was dat lang geleden", vervolgde Clasie, die begrijpt waarom trainer Pascal Jansen doorgaans voor Koopmeiners en Fredrik Midtsjø als controleurs kiest. "We doen het goed en het middenveld draait goed. Het is de keuze van de trainer en die moet ik accepteren, hoe moeilijk dat soms ook ik is."

Eredivisie

gerelateerd