Rode kaart Ibrahimovic berust mogelijk op misverstand

11 april 2021 – Waarom kreeg Zlatan Ibrahimovic zaterdag tijdens de competitiewedstrijd tussen Parma en AC Milan (1-3) een rode kaart? Het is een vraag die voetbalminnend Italië bezighoudt. Ibrahimovic werd door scheidsrechter Fabio Maresca van het veld gestuurd nadat de Zweedse ster zijn onvrede uitte over een tackle van Juraj Kucka. Maar wat zei Ibrahimovic eigenlijk?

Rode kaart Ibrahimovic berust mogelijk op misverstand

Aangezien hij Ibrahimovic rood gaf, zal Maresca zich ongetwijfeld beledigd hebben gevoeld door de woorden die uit de mond van de spits van AC Milan kwamen. Sky Sport Italia vermoedt echter dat alles op een misverstand berust. Maresca zou iets van 'Sei un bastardo' ('Je bent een klootzak') hebben verstaan, terwijl Ibrahimovic 'Mi sembra strano' ('Dat lijkt me vreemd') zou hebben gezegd.

Bij monde van trainer Stefano Pioli werd zaterdagavond ontkend dat Ibrahimovic de scheidsrechter had uitgescholden. "Zlatan vertelde me dat hij een discussie met de scheidsrechter had, maar geen gebrek aan respect toonde en hem absoluut niet beledigde. Ik heb Maresca niet gesproken, dus zijn kant van het verhaal ken ik niet", aldus de oefenmeester.

Ondanks de rode kaart van Ibrahimovic won AC Milan zaterdag met 1-3 van Parma. Daarmee verkleinde het de achterstand op Inter tot acht punten. De koploper van de Serie A komt deze zondag in actie tegen Cagliari.

Serie A

gerelateerd