De Vrij en Inter kunnen titel bijna ruiken na kleine zege

11 april 2021, 14:39

Inter is weer een stap dichter bij de titel in de Serie A gekomen. Cagliari liet de ploeg van trainer Antonio Conte flink zweten, maar kon niet voor een stunt zorgen. Matteo Darmian maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Met Stefan de Vrij in de basis vervolgde Inter zondagmiddag de jacht op eerste Scudetto sinds 2010. AC Milan had een dag eerder met 1-3 gewonnen bij Parma, dus wist de koploper dat het moest winnen om de voorsprong van elf punten op de stadsgenoot te herstellen.

Dat lukte, al ging het niet van harte. Inter kreeg voor rust kansjes via Christian Eriksen en Darmian, maar de debuterende Cagliari-keeper Guglielmo Vicario hield zijn doel schoon. De doelman hield Eriksen ook in de tweede helft met een knappe redding van scoren af. Vlak nadat De Vrij met een kopbal de lat raakte, kwam Inter alsnog op voorsprong.

Darmian brak een kwartier voor tijd de ban. Hij was het eindstation van een aanval die verliep via Achraf Hakimi en Romelu Lukaku. Cagliari werd middels een slotoffensief nog een paar keer heel gevaarlijk, maar slaagde er niet in Samir Handanovic te verschalken.