Ajax: Scherpen weer op doel, Brobbey afwezig en geen extra rust

11 april 2021 – Ajax start zondagmiddag op bezoek bij RKC Waalwijk opnieuw met Kjell Scherpen in het doel. Maarten Stekelenburg zit vanwege zijn blessure nog niet bij de wedstrijdselectie, waardoor de tegen AS Roma blunderende goalie het doel verdedigt in de Eredivisiewedstrijd. Ten opzichte van het Europese duel is Sébastien Haller het enige nieuwe gezicht.

Ajax: Scherpen weer op doel, Brobbey afwezig en geen extra rust

Ondanks dat Ajax met de return tegen AS Roma en bekerfinale in het vooruitzicht een druk programma voor de boeg heeft én het met RKC Waalwijk een relatieve laagvlieger treft, geeft Erik ten Hag zijn elftal geen extra rust. Alleen David Neres zit op de bank en zijn plek wordt voorin overgenomen door Haller, waardoor aanvoerder Dusan Tadic weer als linksbuiten optreedt.

Verder staat Devyne Rensch (die de return in Rome moet missen vanwege een schorsing) weer als rechtsback op papier, waar hij vorige week nog op de plek van de geblesseerde Daley Blind speelde. Mogelijk dat het in praktijk wel zo staat, maar daarover is nog geen duidelijkheid gegeven. Perr Schuurs (knie), Zakaria Labyad én Brian Brobbey ontbreken in de wedstrijdselectie van de Amsterdammers.

Opstelling Ajax: Scherpen, Rensch, J. Timber, Martínez, Tagliafico, Álvarez, Gravenberch, Klaassen, Antony, Haller en Tadic.

Ajax

gerelateerd