ErediVisie: Geelkoumakis, Zlatan-taferelen en een arrogant ventje

12 april 2021, 12:00

Voor de tweede week op rij kwamen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ tot een overwinning, toch werd het allerminst saai. Zo maakte Arjen Robben zijn rentree op de Nederlandse velden, maar gebeurde er nog veel meer om over na te praten. Zoals elke week doet FCUpdate.nl dat in de rubriek ErediVisie, waarin de meest opmerkelijke dingen van het afgelopen speelweekend worden besproken. 

Georgios Geelkoumakis

Wat is er met de Griekse topschutter van VVV-Venlo aan de hand? De spits uitte zondag zoals veel vaker de laatste weken tijdens de tiende nederlaag op rij zijn frustratie en pakte tegen PSV zijn derde (!) gele kaart op rij: het was alweer zijn vijfde gele kaart van 2021 en is daarom geschorst voor het belangrijke duel tegen Sparta Rotterdam komende week. De goaltjesdief zal toch beter met zijn ongenoegen moeten omgaan, anders zal hij nog heel wat gele kaarten en dus schorsinkjes pakken en juist Giakoumakis kan men in Venlo niet missen in de steeds nijpender worden degradatiestrijd.

FC Twente zonder Brama een drama

Bizot heeft z'n doel weer op slot

Vorig seizoen was Marco Bizot de man met de meeste clean sheets in Nederland en hiled in 75% van de duels de nul. Dit kalenderjaar stond het echter amper stabiel achterin en sinds eind november hield AZ alleen tegen FC Emmen (0-1 winst) de nul. Met de 38 tegengoals doen bovendien Feyenoord, Vitesse, PSV en Ajax het veel beter dan de Alkmaarders, maar eindelijk heeft Bizot zijn doel weer een beetje op slot. Tegen achtereenvolgend PSV, Willem II en Sparta haalde hij een clean sheet, waarmee de teller inmiddels op zeven staat. Kan hij Remko Pasveer (11 clean sheet) nog verslaan in het restant van dit seizoen? Ajax is in elk geval de eerstvolgende opponent. 

Joey is een arrogant ventje

Sebastién Ibrahimovic

Of het geheel de bedoeling was, werd na afloop meteen over gediscussieerd. Feit is: als Zlatan Ibrahimovic op de wijze had gescoord waarop Sebastién Haller de score opende tegen RKC Waalwijk, was de treffer ongetwijfeld de wereld over gegaan. Met een hoge karatetrap werkte de Ivoriaanse spits een voorzet van Dusan Tadic in de kruising. Voor Haller zal het een treffer zijn die hij uitstekend kan gebruiken. De laatste weken wakkerde de kritiek op het spel van de monsteraankoop langzaam aan, maar zijn statistieken bewijzen dat hij wel degelijk een aanwinst is voor de Amsterdammers. In zijn eerste dertien optredens namens de verwachte landskampioen was hij dertien keer betrokken bij een doelpunt.

En dan nog even dit...

Ferkeerde doel

Dani de Witheet

Arjen beloofde hem gouden Bergen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen