Heerenveen verpest Robben-rentree in noordelijke derby

11 april 2021, 16:30

SC Heerenveen heeft zondag een broodnodige overwinning geboekt om nog kans te maken op een ticket voor de play-offs. In de Derby van het Noorden maakte de equipe van Johnny Jansen in de tweede helft het verschil, na goals van Henk Veerman en Tibor Halilovic: 0-2. Daardoor werd de rentree van Arjen Robben in het shirt van FC Groningen, die na een halfjaar blessureleed weer minuten maakte, verpest door de bezoekers.

Voorafgaand de wedstrijd stond er bij FC Groningen één verrassende naam op het wedstrijdformulier: Arjen Robben. De 37-jarige aanvaller speelde zijn laatste wedstrijd voor de Groningers op 18 oktober tegen FC Utrecht. Sinds deze ontmoeting volgde een lange strijd tegen de opgelopen kuitblessure in het duel met de Domstedelingen. De vleugelspeler maakte uiteindelijk tien minuten voor tijd zijn rentree. De thuisploeg moest zondagmiddag wel haar aanvoerder, Azor Matuswia, missen. De verdedigende middenvelder kreeg vorige week twee keer geel in het gewonnen uitduel bij VVV-Venlo, waardoor hij was geschorst.

De derby was op het sportieve gebied voor sc Heerenveen het belangrijkst. Het moet namelijk gek lopen als FC Groningen de play-offs misloopt, maar voor de ploeg van Johnny Jansen is dat heel anders. Zijn ploeg bezit momenteel de tiende plek en is moet de komende weken goede resultaten halen om in dit wisselvallige seizoen nog kans te maken op de play-offs om Europees voetbal.

Ook na de rust ging de wedstrijd op dezelfde manier verder. De uitblinkende Padt maakte in de eerste tien minuten na de rust op goede wijze twee pogingen van Henk Veerman onschadelijk. Zo was het aan beide keepers te danken dat het in het nog 0-0 stond, want kansen waren er wel degelijk. Vooral voor sc Heerenveen, dat steeds beter in de wedstrijd kwam.

Na wat rommelige en slordige momenten op het veld kreeg de uitploeg na zeventig minuten de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Higler gaf een vrije trap na een overtreding van Gabriel Gudmondsson, maar de VAR greep in, aangezien het contactmoment binnen de zestienmeter was in plaats van erbuiten. Henk Veerman schoot de bal vervolgens onberispelijk binnen: 0-1. Dat was op basis van de tweede helft verdiend, aangezien Heerenveen heer en meester was na rust.

Beoordelingen en opstellingen*

FC Groningen: Sergio Padt 7; Mike Te Wierik 5,5, Wessel Dammers 5 (84. Wessel Dammers -), Ko Itakura 6, Gabriel Gudmondsson 6,5, Daniël Van Kaam 6, Tomas Suslov 6,5 (45. Patrick Joosten 6), Ahmed El Messaoudi 5 (78. Ramon-Pascal Lundqvist -); Alessio Da Cruz 5,5 (78. Arjen Robben -) Jörgen Strand Larsen 5,5, Mohamed El Hankouri 6,5

sc Heerenveen: Erwin Mulder 7; Sherel Floranus 6, Jan Paul van Hecke 6,5, Ibrahim Dresevic 6, Rami Kaib 5 (45. Lucas Woudenberg 6); Lasse Schöne 6 (87. Rodney Kongolo -), Tibor Halilovic 7, Siem de Jong 6,5 (62. Rami Hajal 6), Joey Veerman 6,5; Henk Veerman 7, Mitchell van Bergen 6.

Man of the Match: Henk Veerman

*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen