Schalke zet met zege eerste stap naar ultieme ontsnapping

11 april 2021, 17:23   Bijgewerkt: 11 april 2021, 17:32

Schalke 04 heeft zondagmiddag het eerste hoofdstuk geschreven voor een ongekende ontsnapping in de degradatiestrijd in de Bundesliga. De nog altijd helemaal alleen onderin bungelende hekkensluiter kreeg eerder dit weekend slecht nieuws na de zege van concurrent Arminia Bielefeld, maar heeft met de eerste zege sinds 9 januari 2021 weer een héél klein beetje hoop gekregen: FC Augsburg werd zondag het slachtoffer (1-0).

De ploeg van basisspeler Klaas-Jan Huntelaar, die de meeste luchtduels won van alle spelers op het veld en als aanvalsleider ook zonder doelpunt van groot belang was bij Die Königsblauen, heeft nog wel een hele lange weg te gaan. Want de achterstand op de zestiende plaats is nog altijd twaalf punten met nog zes duels te spelen, maar de zege gaf in elk geval qua punten weer wat hoop.

Overtuigend was het veldspel van de thuisploeg overigens niet. Na vier minuten opende de jarige Suat Serdar (24) met enig fortuin de score voor Schalke 04, dat vervolgens in de tweede helft vooral aan het tegengehouden werd gedwongen door Jeffrey Gouweleeuw en consorten. Met soms horten en stoten hield Ralf Fährmann uiteindelijk zijn doel schoon. Huntelaar was vlak voor tijd met een vrije trap nog dicht bij Schalke 04's tweede goal, maar zag de bal uit de hoek worden getikt.

Niet veel later ging The Hunter moegestreden naar de kant en zag hoe zijn ploeg overeind bleef in het slotoffensief van nummer elf FC Augsburg. Daardoor is de mogelijke ultieme ontsnapping ingezet, al is de weg naar handhaving nog ongekend ver voor Schalke 04, dat de komende weken met SC Freiburg, Arminia Bielefeld, Hertha BSC, 1899 Hoffenheim, Eintracht Frankfurt en 1.FC Köln nog wel een relatief makkelijk programma heeft. Gaat het dan toch nog gebeuren?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen