Gisteren gemist: Memphis, Lang en Boëtius scoren, Drommel

12 april 2021, 00:30   Bijgewerkt: 11 april 2021, 23:46

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 11 april. 

Ajax sluit gezapig treffen bij RKC Waalwijk eveneens winnend af

Ajax gaat met een overwinning op zak beginnen aan een belangrijke week. De Amsterdammers wonnen zondagavond met 0-1 op bezoek bij RKC Waalwijk en zien de landstitel steeds dichterbij komen. In Noord-Brabant maakte de ploeg van trainer Erik ten Hag er geen spektakel van. Toch kan de aanstaand kampioen met een goed gevoel richting de Europa League-kraker tegen AS Roma en de bekerfinale tegen Vitesse. 

Eindelijk groen licht: overgang Drommel naar PSV écht nabij

De langverwachte transfer van Joël Drommel (24) van FC Twente naar PSV gaat vermoedelijk dan toch eindelijk spoedig zijn beslag krijgen. Terwijl de keeper dit weekend nog aangaf dat hij niet snel nieuws verwachtte over zijn toekomst, komt die er wel snel. Er is een akkoord bereikt tussen alle partijen en in totaal komt er zo'n 3,5 tot maximaal vier miljoen euro op tafel voor de talentvolle doelman.

Memphis helpt Lyon met fraaie dubbelslag aan zege

Memphis Depay (27) heeft zondagavond de titelhoop van Olympique Lyon nog enigszins levend gehouden. Als nummer vier van Frankrijk heeft de Nederlandse aanvaller afgerekend met middenmoter Angers en hij zette zelf zijn ploeg op het juiste spoor: na goed twintig minuten maakte hij openingsdoelpunt en nam ook de laatste treffer voor zijn rekening (3-0). 

Fraaie goal van invaller Lang niets waard voor Club Brugge

Noa Lang heeft Club Brugge zondagavond niet voor puntverlies kunnen behoeden in een Belgische voetbalklassieker. De aanvaller viel halverwege in, opende de score op bezoek bij Anderlecht, maar kon een nederlaag uiteindelijk niet voorkomen (2-1). Daarmee blijft de wisselvalligheid bij de koploper van de Jupiler Pro League nog even voortduren.

Roulerend Roma mét invaller Mkhitaryan naar krappe zege

AS Roma heeft zondagavond net als Ajax een moeizame overwinning geboekt in de Serie A. De opponent van de Amsterdammers had aan een treffer van Borja Mayoral genoeg om Mitchell Dijks en Jerdy Schouten van Bologna te verslaan. Bovendien kon het wat spelers voortijdig wisselen en zag het dat de ziekenboeg deels leegliep.

Atlético houdt koppositie, maar wint wéér niet én verliest spelers

Ronald Koeman kreeg zaterdagavond met FC Barcelona een forse tik te verwerken met de nederlaag in El Clásico, maar een dag later heeft de Nederlander ook goed nieuws te verwerken gekregen. Concurrent en koploper Atlético Madrid kwam op bezoek bij Real Betis Sevilla niet verder dan een gelijkspel (1-1). Daardoor blijft het weliswaar nog aan kop van La Liga, maar het gevoel is slecht, mede omdat het spelers zag uitvallen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen