Mazraoui mogelijk mee met Ajax in de bekerfinale

11 april 2021 – Noussair Mazraoui (23) maakt mogelijk tijdens de bekerfinale zijn rentree bij Ajax. De rechtsback annex middenvelder had de laatste maanden te kampen met een blessure aan zijn gezichtsvermogen en dat duurde veel langer dan trainer Erik ten Hag had verwacht. Tegen Vitesse verwacht de coach weer dat hij bij de selectie zit, hoogstens een paar dagen later tegen FC Utrecht.

Mazraoui mogelijk mee met Ajax in de bekerfinale

En dat is het teken dat Mazraoui ook daadwerkelijk fit is, want de oefenmeester van de Amsterdammers neemt alleen spelers op die 'honderd procent' inzetbaar zijn. Mede daardoor ontbraken op bezoek bij RKC Waalwijk zondagmiddag onder anderen Maarten Stekelenburg, Perr Schuurs en Brian Brobbey.

Lees ook: Ten Hag staat achter keuzes en komt met goed blessurenieuws

"Mazraoui heeft goede stappen gemaakt deze week. Donderdag tegen AS Roma is hij er sowieso niet bij, maar misschien richting zondag wel. En anders richting de volgende donderdag", doelde Ten Hag tegenover Voetbal International op het treffen met FC Utrecht. Dat hij weer helemaal fit is en bij de selectie kan zitten, betekent overigens niet dat hij ook meteen hele wedstrijden kan meedoen, daarvoor moet de back eerst ritme opdoen.

Aangezien Devyne Rensch tegen RKC Waalwijk uitviel met een op het oog hamstringblessure, is het terugkeren van Mazraoui goed nieuws voor de technische staf van de Amsterdammers. Voor de return in de Europa League was Rensch overigens sowieso geschorst, al geldt dat voor de bekerfinale uiteraard niet.

Ajax

gerelateerd