Atalanta komt met schrik vrij, mede door assists Malinovskyi

11 april 2021 – Atalanta Bergamo is zondagavond met de schrik vrijgekomen op bezoek bij Fiorentina. De ploeg van basisspeler Marten de Roon had een uur lang een probleemloze avond, maar kwam door twee snelle tegengoal alsnog in de problemen. Een ietwat goedekope pingel zorgde alsnog voor de derde zege op rij in de Serie A (2-3), waarin het weer terugkeert op een Champions League-plek.  

Atalanta komt met schrik vrij, mede door assists Malinovskyi

Hans Hateboer is weliswaar op de weg terug bij Atalanta maar ontbrak nog altijd, terwijl Sam Lammers negentig minuten op de bank bleef. Vanaf daar zag de Nederlander hoe bij het EK Oranje-opponent Ruslan Malinovskyi zich in de eerste helft onderscheidde. De middenvelder uit Oekraïne stelde spits Duván Zapata tweemaal fraai in staat om te scoren.

En dus leek er geen vuiltje aan de lucht op bezoek in Florance, maar toch moest het elftal van Gian Piero Gasperini nog flink aan de bak om de vierde plaats weer in handen te krijgen. Binnen elf minuten maakte aanvaller Dusan Vlahovic namelijk twee goals (droge knal en simpele binnenloper), waardoor het duel in de slotfase nog alle kanten op kon.

Uiteindelijk kreeg Atalanta Bergamo letterlijk de helpende hand van de ploeg van de voortijdig gewisselde Sofyan Amrabat. Na een een-tweetje schoot Josip Ilicić tegen een Fiorentina-hand aan en verdiende daarmee een strafschop, die hij zelf – weliswaar met de nodige moeite – uiteindelijk tegen de touwen schoot. Zodoende neemt Atalanta de vierde plek weer over van Napoli.

Eredivisie

gerelateerd