Atlético houdt koppositie, maar wint wéér niet én verliest spelers

11 april 2021 – Ronald Koeman kreeg zaterdagavond met FC Barcelona een forse tik te verwerken met de nederlaag in El Clásico, maar een dag later heeft de Nederlander ook goed nieuws te verwerken gekregen. Concurrent en koploper Atlético Madrid kwam op bezoek bij Real Betis Sevilla niet verder dan een gelijkspel (1-1). Daardoor blijft het weliswaar nog aan kop van La Liga, maar het gevoel is slecht, mede omdat het spelers zag uitvallen. 

Atlético houdt koppositie, maar wint wéér niet én verliest spelers

En dat er puntverlies geleden werd, was gezien de flinke lijst afwezigen op voorhand geen schande. Luis Suárez (geschorst en blessure), Marcos Llorente (schorsing) en Geoffrey Kondogbia (schorsing) waren er niet bij en daar kwamen zondagavond ook nog eens João Félix (enkelblessure) en Kieran Trippier (rugblessure) bij: zij konden het duel in Sevilla niet volmaken en moesten voortijdig worden gewisseld. 

In diezelfde plaats had Atlético Madrid vorige week nog verloren van Sevilla (1-0), maar begon het zondagavond ondanks de waslijst afwezigen wél heel overtuigend. Het elftal van Diego Simeone gaf heel veel druk naar voren en oogde scherp in de duels: het vroege openingsdoelpunt van Yannick Carrasco was dan ook meer dan terecht en de tweede goal hing in de openingsfase een aantal keer in de lucht.

De klap die Atléti echter kreeg door de onverwachte gelijkmaker van voormalig FC Barcelona-speler Cristian Tello was hard: de rappe buitenspeler liep een voorzet vanaf links knap het doel in (zie onder). Het betekende de absolute ommekeer in het duel, waarin Atlético mede door de twee uitvallers langzaam, maar zeker de grip verloor.

Het was opnieuw aan de in de laatste weken sowieso uitblinkende Jan Oblak te danken dat de gelijke stand op het scorebord bleef staan: in de slotfase had de Sloveen enkele fraaie reddingen in huis. Pas in blessuretijd drong Atlético Madrid nog een paar keer flink aan en was het heel dicht bij de winnende goal, maar hielp ook keeper Claudia Bravo zijn oude werkgever FC Barcelona een handje door zijn ploeg op de been te houden. 

Door de nieuwe remise won het slechts drie van de laatste negen wedstrijden in de Spaanse competitie. Door de overwinning van Real Madrid heeft het ondanks deze remise het kampioenschap nog wel in eigen hand, al treft het nog wel FC Barcelona. Koeman weet ook dat het bij een zege over de huidige koploper van Spanje heengaat, maar dan nog wel afhankelijk van Real Madrid is. Dat is Atlético Madrid ondanks deze remise in elk geval niet meer.

LaLiga

gerelateerd