Weghorst opnieuw onder vuur vanwege uitingen over corona

11 april 2021 – Wout Weghorst (28) kan een gesprek met de clubleiding van VfL Wolfsburg tegemoet zien in de komende week. Aanleiding daarvoor zijn uiteraard niet zijn goede sportieve prestaties, maar opnieuw uitingen over corona. Nadat hij eind vorig kalenderjaar al door het stof ging vanwege een veelbesproken Instagram-post, gaf hij in gesprek met de ZDF weer aanleiding tot commotie over zijn persoon en corona.

Weghorst opnieuw onder vuur vanwege uitingen over corona

Weghorst riep in december via Instagram op om mensen zelf onderzoek te laten doen naar corona en sprak over 'coronahysterie'. Ook trok hij het vaccineren in twijfel. Opmerkelijke teksten, waarmee hij het coronavirus in twijfel trok én een actie waarvoor hij na overleg met de clubleiding zijn excuses aanbood, althans voor de reacties die hij op het later weer verwijderde bericht kreeg. Daardoor werd Weghorst zondag bij ZDF nogmaals gevraagd naar het pikante onderwerp en of hij ook van de inhoud afstand wilde doen. Dat was niet het geval. 

"Ik wilde niemand beledigen. Het enige wat ik belangrijk vind, is dat iedereen zelf over het onderwerp moet oordelen. Het is belangrijk om er kritisch naar te kijken", bleef Weghorst enigszins bij zijn standpunten. Zelf heeft hij dat ook gedaan en kwam tot enkele conclusies, die hij overigens niet concreet wilde delen. "Ik heb een beslissing genomen voor mezelf, mijn kinderen en mijn vriendin. In mijn ogen is dat de beste beslissing."

Lees ookWeghorst biedt excuses aan voor kritiek op coronavaccin

Het Duitse tv-station vond dat de Nederlandse spits de plank missloeg met zijn opvattingen en ook in Duitsland leverde het optreden opnieuw veel commotie op. Algemeen directeur Jörg Schmadtke van VfL Wolfsburg heeft aangekondigd dat er opnieuw een gesprek komt met Weghorst. Uiteraard staat het de spits vrij om een mening te hebben over corona. "Maar als hij corona ontkent, dan verdraai je de feiten." Dat kan volgens Schmadtke niet door de beugel, al liet hij in het midden of daar ook daadwerkelijk sprake van was. 

Want uiteraard is een eigen mening over het onderwerp uiteraard toegestaan voor Weghorst, die sportief het nog altijd meer dan uitstekend doet in de Bundesliga. Met 23 doelpunten in 35 officiële wedstrijden dit seizoen, beschikt hij over uitstekende cijfers. Bovendien gaf hij in de Bundesliga ook nog eens acht assists: alleen Thomas Müller, Erling Haaland Robert Lewandowski en André Silva waren bij meer goals betrokken.

Kritiek bij Studio Voetbal op Weghorst
Voor NOS-journalist Arno Vermeulen is dit gedrag van Weghorst zelfs een reden om hem niet bij Oranje te halen. "Dit vind ik uitermate verwerpelijk wat hij zegt", zei hij in Studio Voetbal. "Dit helpt uiteindelijk allemaal niet. Natuurlijk mag hij ervoor kiezen om zichzelf en zijn kinderen niet te laten vaccineren, want dat recht heb je uiteraard. Daar zal niemand over discussiëren. Maar toch geeft het gedoe. Stel hij wordt er bij Oranje ook naar gevraagd", aldus Vermeulen.

Bundesliga

gerelateerd