Simeone houdt geloof in titel: "Iedereen heeft mindere fases"

12 april 2021, 11:05

Diego Simeone raakt niet in paniek van de matige fase die zijn Atlético Madrid doormaakt. De koploper van Spanje kwam zondagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Real Betis, waardoor het Real Madrid zag naderen op slechts één punt. Ook FC Barcelona zit in het spoor van de Rojiblancos: de ploeg van Ronald Koeman moet een achterstand van twee duels zien weg te werken.

Atlético Madrid was de eerste maanden van het seizoen in moordend tempo onderweg naar de landstitel. De ploeg van Simeone reeg de zeges aaneen en profiteerde daarmee optimaal van de slechte start van concurrenten Real Madrid en FC Barcelona. De twee grootmachten hebben de laatste weken echter de smaak te pakken. "We gaan zien wat er gebeurt", aldus Simeone na afloop van de remise in gesprek met Marca. "Ieder team heeft wel eens een mindere fase, hopelijk hebben we het achter ons gelaten na het gelijkspel van vandaag."

Atlético boekte slechts twee zeges in de laatste zeven duels, waardoor de immense voorsprong in de prullenbak kon worden gegooid. "We zijn dit seizoen heel lang in vorm geweest, maar Real Madrid en FC Barcelona zijn begonnen met zichzelf te herstellen." Het Barcelona van Ronald Koeman werd de grote verliezer van het weekend. Zijn ploeg verloor EL Clásico. Met een zege had het nu bovenaan gestaan in La Liga.

Atlético moet op 9 maart op bezoek bij FC Barcelona, dat de laatste weken in bloedvorm verkeert. De competitie telt nog acht speelronden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen