Mourinho en Solskjaer ruziën: "Zonder eten naar bed"

12 april 2021 – Manchester United heeft drie belangrijke punten gepakt op bezoek bij Tottenham Hotspur. Na afloop werd er echter nog weinig aandacht besteed aan de knappe overwinning. Trainers Ole Gunnar Solskjaer en José Mourinho kregen het flink met elkaar aan de stok. Vooral Mourinho reageerde woest op de uitspraken van zijn Noorse collega.

Mourinho en Solskjaer ruziën: "Zonder eten naar bed"

Na afloop van de wedstrijd stelde Solskjaer in gesprek met Sky Sports dat Tottenham werd gespaard na de afgekeurde openingsgoal van Scott McTominay. De middenvelder scoorde, maar werd teruggefloten wegens een vermeende overtreding op Heung-min Son. "De scheidsrechter is bedrogen, ik was geschokt toen besloten werd dat het een overtreding was", aldus Solskjaer. "Als dit mijn zoon was geweest die zó op het gras was blijven liggen, dan had ik hem zonder eten naar bed gestuurd."

Mourinho reageerde woedend en nam het heft in eigen handen tijdens zijn perspraatje. "Ik ben verbaasd dat ik niet wordt gevraagd naar de opmerkingen van Ole. Ik ben zwaar teleurgesteld in hem en dat heb ik hem zojuist ook gezegd. Heung-min Son mag gelukkig zijn dat zijn vader een beter persoon is dan Ole. Ik ben een vader en als vader geef je je kinderen altijd te eten, het maakt niet uit wat ze doen. Als je moet stelen om je kinderen eten te geven, steel je."

Manchester United ging er met de drie punten vandoor, waardoor het iets dichterbij koploper Manchester City kwam op de ranglijst. Het verschil bedraagt nog altijd acht punten, maar United heeft wel nog een inhaalwedstrijd voor de boeg.

Premier League

gerelateerd