Droomweek Kuipers: topaffiche in CL én bekerfinale

12 april 2021 – Björn Kuipers is aangesteld als scheidsrechter voor de return in de Champions League-kwartfinale tussen Liverpool en Real Madrid. Op Anfield wordt woensdag bepaald welke grootmacht zich bij de laatste vier van het miljardenbal voegt. Kuipers wordt geassisteerd door Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Ook staat Kuipers zondag aan het roer tijdens de bekerfinale tussen Vitesse en Ajax.

Droomweek Kuipers: topaffiche in CL én bekerfinale

Voor Liverpool lijkt het een monsterklus om de Champions League-titeldroom een vervolg te geven. De Engelse topclub verloor het heenduel in Madrid met 3-1, waardoor het een ruime zege nodig heeft om alsnog de volgende ronde te bereiken. Liverpool tankte afgelopen weekend vertrouwen met een late zege op Aston Villa. Het betekende de eerste thuiszege voor The Reds sinds december 2020.

Kuipers stond dit seizoen al zeven keer aan de leiding van een Champions League-wedstrijd. De 48-jarige arbiter floot in de achtste finale de topper tussen FC Barcelona en Paris Saint-Germain, die de Fransen met 1-4 wisten te winnen. In de groepsfase floot hij al een wedstrijd van Real Madrid. De Koninklijke won dat duel met 2-0 van Borussia Mönchengladbach.

UEFA Champions League

gerelateerd