Robben stopt als hij opnieuw geblesseerd raakt

12 april 2021 – Arjen Robben weet nog niet of hij er komend seizoen nog een jaar aan vastplakt. De 37-jarige aanvaller keerde zondagmiddag na zes maanden blessureleed terug als invaller bij FC Groningen, waar hij een kwartier meedeed tegen SC Heerenveen. Na afloop sprak hij al over de zwaarste revalidatie ooit. Dat wil hij niet nog eens meemaken.

Robben stopt als hij opnieuw geblesseerd raakt

Robben predikte na afloop van zijn geslaagde rentree vooral realisme. "Ik blijf zeggen: het kan zo weer mis gaan. Dat is een stukje onzekerheid: het vertrouwen dat mist omdat het al zo lang niet goed is gegaan", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad. Robben raakte begin dit seizoen al tweemaal geblesseerd. Een kuitblessure hield hem de afgelopen maanden aan de kant.

"Als je mij de garantie kan geven dat ik een heel jaar fit blijf, dan ga ik door. Maar het verleden heeft uitgewezen dat je die garantie niet kan geven. Dat blijft een lastige factor en maakt de keuze moeilijk", spreekt Robben openlijk zijn twijfels uit. "Straks gebeurt er weer iets, dan is het mooi geweest. Maar ik heb dan wel alles gegeven, voor iedereen. Meer kan ik niet doen. Het moet natuurlijk ook een beetje meezitten. Laten we dan maar een kaarsje opzetten dat het de komende weken goed blijft gaan."

Robben stopte in 2019 als profvoetballer, na een glansrijke carrière bij FC Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid, Bayern München en het Nederlands elftal. Medio 2020 besloot hij terug te keren bij de club waar het voor hem allemaal begon. Tot dusverre kwam hij dit seizoen 56 minuten in actie.

Eredivisie

gerelateerd