Lewandowski hervat looptraining, geweldig nieuws voor Koeman

12 april 2021 – Robert Lewandowski heeft zich voor het eerst sinds zijn knieblessure weer op het trainingsveld gemeld. De 32-jarige spits werkte maandagochtend een looptraining af. Een snelle rentree is overigens uitgesloten: de Poolse aanvaller is er dinsdagavond tijdens de return tegen Paris Saint-Germain in de Champions League sowieso nog niet bij.

Lewandowski hervat looptraining, geweldig nieuws voor Koeman

Lewandowski raakte op 28 maart geblesseerd tijdens het WK-kwalificatieduel met Polen tegen Andorra. Het ontbreken van de topschutter is een flink gemis voor Bayern, dat afgelopen weekend twee punten verspeelde op bezoek bij Union Berlin. Ook in de Champions League werd zijn neusje voor de goal gemist: Bayern kreeg veel kansen, maar kon een 2-3 nederlaag niet voorkomen. Naar verwachting staat de spits, die al 35 keer scoorde in de Bundesliga, nog zo'n twee à drie weken aan de kant.

Ook Ronald Koeman kreeg geweldig nieuws uit de ziekenboeg. Het achttienjarige supertalent Ansu Fati kijkt al sinds november toe met een knieblessure en leek tot het einde van het seizoen uitgesschakeld, maar Fati hoeft alsnog niet voor de derde keer onder het mes. El Mundo Deportivo meldt dat zijn herstel voorspoedig verloopt en een derde operatie niet meer nodig is.

Ansu Fati begon geweldig aan het seizoen. De destijds zeventienjarige buitenspeler was in zijn eerste zeven competitieoptredens namens FC Barcelona viermaal trefzeker. Fati scheurde tijdens de met 1-0 verloren topper tegen Atlético Madrid zijn meniscus.

Bundesliga

gerelateerd