"Als FC Emmen erin blijft, dan verdient Lukkien een standbeeld"

12 april 2021 – FC Emmen leek dood en begraven, maar heeft dankzij een merkwaardige comeback handhaving weer in eigen hand. Ibrahim Afellay is onder de indruk van de Houdini-act die in de maak is. Lukt het Dick Lukkien om de club uit Drenthe voor degradatie te behoeden, dan verdient de trainer volgens Afellay een standbeeld.

"Als FC Emmen erin blijft, dan verdient Lukkien een standbeeld"

De voormalig middenvelder is onder de indruk van de comeback van Emmen. De club won geen van de eerste 22 wedstrijden en pakte vervolgens vijftien punten in zeven duels. Daardoor staat Emmen nog maar één punt achter op nummers vijftien en zestien Willem II en VVV-Venlo.

"Voetbal overwint uiteindelijk, daar ben ik heilig van overtuigd", zegt Afellay bij NOS Studio Sport. "De trainer en club hebben een bepaalde visie. Daar is de trainer nooit van afgeweken. Hij is ook niet de polonaise gaan lopen toen het goed ging. Nu zie je dat ze de punten krijgen en er serieus bij staan."

"Als Emmen erin blijft, dan moeten ze echt een standbeeld voor die man neerzetten. Dat meen ik echt. Hij heeft ze ook voor het eerst in de historie van de club naar de Eredivisie geloodst", aldus Afellay, die bijval krijgt van Pierre van Hooijdonk. "Deze trainer is de grondlegger geweest van de promotie. Ze zijn gepromoveerd op basis van hun manier van voetballen. Daar zijn ze in de Eredivisie op gaan voortborduren en dat heeft ze lijfsbehoud opgeleverd."

Eredivisie

gerelateerd