KNVB start vooronderzoek naar tirade Janssen over Kooij

12 april 2021 – De aanklager betaald voetbal van de KNVB is volgens De Telegraaf een vooronderzoek gestart naar Roel Janssen. De dertigjarige verdediger van Fortuna Sittard liet zich afgelopen zaterdagavond na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen FC Emmen (1-3) zeer kritisch uit over scheidsrechter Joey Kooij. Het vooronderzoek is gestart om te kijken of het tot een tuchtzaak moet komen.

KNVB start vooronderzoek naar tirade Janssen over Kooij

Janssen noemde Kooij voor de camera van ESPN een 'arrogant ventje'. "Hij fluit voor iedere scheet, hij fluit voor tackles op de bal, het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, dan krijg je direct een boze blik en dreigt hij om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij. Deze jongen kan gewoon niet fluiten", aldus de verdediger, die na rust een directe rode kaart kreeg.

Op het moment dat Janssen rood kreeg, was er nog niet gescoord bij Fortuna Sittard tegen FC Emmen. Mede door een tweede strafschop trokken de bezoekers uiteindelijk aan het langste eind. "Als je kijkt naar hoe hij die wedstrijden fluit... Die tweede penalty vind ik ook echt geen strafschop waard. Er valt ook niet te praten met die man", deed Janssen zijn beklag.

Kooij kwam daags na de tirade van Janssen bij Goedemorgen Eredivisie met een reactie. "Het is natuurlijk niet leuk om te horen. Ik denk dat dit een perfect voorbeeld is van een speler die geïnterviewd wordt en nog in het gevoel en de emotie van de wedstrijd zit. Ik denk dat als Roel dit in alle rust terugziet, hij denkt van: nou, misschien is het niet handig dat ik dit zo heb gedaan", zei de arbiter. "Het was een wedstrijd met grote belangen. Emmen strijdt tegen degradatie en Fortuna Sittard voor Europees voetbal. Er werden vijf belangrijke beslissingen genomen, waarvan een veel weerstand opriep en dat begrijp ik."

Eredivisie

gerelateerd