Leverkusen loopt weer schade op in race om Europees voetbal

12 april 2021 – De wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en 1899 Hoffenheim is in een teleurstellend, doelpuntloos gelijkspel geëindigd: 0-0. Die Werkself lijken na de bloedeloze remise definitief afgehaakt in de strijd om de Champions League-tickets, terwijl Hoffenheim nog moet oppassen dat het niet in de problemen komt.

Leverkusen loopt weer schade op in race om Europees voetbal

Leverkusen was de ploeg die het spel in de eerste helft dicteerde. De ploeg had verreweg het meeste balbezit, maar veel kansen leverde dat niet op. Een zeldzaam hoogtepuntje van de eerste helft was een keurig uitgespeelde aanval van Charles Aranguíz. Het schot van de Chileen werd echter gemakkelijk gestopt. Kort voor de rust moet Sebastian Rudy met een blessure het veld verlaten, een flinke tegenvaller voor Hoffenheim.

Ook in de tweede helft kwamen beide teams moeizaam op gang. Leverkusen bepaalde nog wel het tempo, maar kansen werden er nauwelijks gecreëerd. Ook de aanvallende wissels van trainer Hannes Wolf, Jeremie Frimpong en Patrik Schick, kregen het niet voor elkaar om hun stempel te drukken op de wedstrijd. De wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Het bleef 0-0. Een domper voor Leverkusen, dat de overwinning goed kon gebruiken in de race om Europees voetbal.

Leverkusen was bij een zege op gelijke hoogte gebleven met Dortmund, maar staat nu op een achterstand van twee punten op de geel-zwarten. Hoffenheim is voorlopig nog veilig, maar de degradatiestrijd kan nog akelig dichtbij komen als het binnenkort geen wedstrijd wint.

Bundesliga

gerelateerd