Fraser kijkt uit naar finale: "Zij maken het speciaal"

13 april 2021 – Henk Fraser hoopt dat Vitesse zondagavond voor de tweede keer in de clubhistorie de KNVB Beker mee naar Arnhem mag nemen. De trainer van Sparta Rotterdam won het bekertoernooi in 2017 met de Gelderlanders, die hij nu graag ziet winnen van Ajax. De oefenmeester heeft vooral zin om Oussama Tannane en Dusan Tadic aan het werk te zien in de Kuip.

Fraser kijkt uit naar finale: "Zij maken het speciaal"

"Ik ben helemaal gek van iemand als Tadic", vertelt Fraser in gesprek met De Telegraaf. "Vanwege de manier waarop hij speelt en hoe ik hem zie als mens. Hij heeft zoveel kwaliteiten, behoudt altijd zijn waarde voor het team en door zijn persoonlijkheid is hij een voorbeeld voor veel spelers. Zó in balans en een absolute leider. Dat zijn mensen bij wie ik veel gevoel heb."

Datzelfde gevoel heeft Fraser bij Vitessenaar Tannane, die hij als jong broekie nog onder zijn hoede had in de jeugdopleiding van PSV. "Een super speciale speler. Ik hou van mensen die geen dubbele agenda hebben. Als hij boos op je is, merk je het. Als hij blij met je is, merk je het ook. Ik kijk uit naar Tadic en Tannane, mannen die het spelletje in mijn ogen speciaal maken."

Fraser werkte tussen 2016 en 2018 bij Vitesse en vertrok daarna naar Sparta. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat de coach hoopt dat zijn ex-werkgever de beker pakt. "Ik denk dat niemand het me kwalijk zal nemen dat ik Vitesse liever zie winnen. Je houdt altijd gevoel bij de club waarbij en de mensen met wie je gewerkt hebt. Ik vind het mooi dat Vitesse weer in de finale staat."

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd