Koeman klaagde al achttien keer over VAR: "Het is een klein kind"

13 april 2021 – Ronald Koeman deed afgelopen zaterdag na afloop van de Spaanse kraker tussen Real Madrid en FC Barcelona (2-1) zijn beklag over de VAR. Het was zeker niet de eerste keer dit seizoen dat de Nederlandse trainer zijn onvrede uitte over de video-arbitrage. Volgens Mundo Deportivo gebeurde dat in totaal al achttien keer. De Belgische journalist Stef Wijnants heeft het helemaal gehad met het geklaag van Koeman.

Koeman klaagde al achttien keer over VAR: "Het is een klein kind"

Koeman voelde zich zaterdag benadeeld door de arbitrage. Scheidsrechter Jesús Gil Manzano gaf Barça in de slotfase geen penalty nadat Martin Braithwaite na contact met Ferland Mendy onderuit ging in het strafschopgebied. De VAR greep eveneens niet in. "Die penalty kan van belang zijn, maar hij reageerde als een klein kind. De VAR kan inderdaad tussenbeide komen bij de fase, maar er was geen clear error volgens mij", zegt Wijnants in de podcast De Tribune.

"Bij Barcelona heerst er al jaren het gevoel dat ze tekort worden gedaan. Ze hebben internationaal nochtans meer prijzen gewonnen dan Real Madrid", gaat hij verder. "Bij het eerste doelpunt van Real was het meteen prijs. Barcelona krijgt een doelpunt tegen na een mooie counter, maar volgens hen werd er een fout gemaakt op Messi. Tegenwoordig is het heel vaak zo dat wanneer Messi tegen de grond ligt, het sowieso fout moet zijn, maar deze keer was dat niet het geval. Na het doelpunt verzamelden ze zich meteen rond de scheidsrechter om verhaal te halen. Voornamelijk de oudere Barcelona-generatie, zoals Pique, Busquets en vooral Alba hebben de reflex om de scheidsrechter te belagen."

Volgens Wijnants speelt Koeman het gedrag van zijn spelers in de hand. "Ik vond hem vroeger, als trainer van Feyenoord, Everton en Southampton, al een slechte verliezer. Hij heeft al heel vaak uitgehaald naar de scheidsrechter en de VAR", aldus de journalist, die vindt dat Koeman de hand in eigen boezem moet steken. "Ik vind de frustratie bij Barcelona gewoon kleinzerig. Je wil geen twee Clasico's in een jaar verliezen, maar zo de vinger wijzen naar de ref is te kort door de bocht. Het had 3-0 kunnen staan voor de rust."

LaLiga

gerelateerd