Poortvliet maakt seizoen af als trainer van Eindhoven

13 april 2021 – Er is meer duidelijkheid gekomen over de trainerspositie bij FC Eindhoven. Maandagavond werd bekend dat er vanuit de spelersgroep geen vertrouwen meer is in Ernie Brandts, die dan ook niet meer voor de groep zal staan. Dinsdag heeft Eindhoven laten weten dat Jan Poortvliet (op archiefbeeld) hem gaat vervangen.

Poortvliet maakt seizoen af als trainer van Eindhoven

De 65-jarige Poortvliet gaat per direct aan het werk bij het eerste elftal van Eindhoven. Het is aan hem om de laatste vijf wedstrijden van het seizoen in goede banen te leiden. Poortvliet stond al onder contract in de Lichtstad, waar hij bij Eindhoven trainer was van de Onder-18-ploeg. In het seizoen 2009/2010 werkte Poortvliet al als hoofdcoach bij Eindhoven. Hij behaalde met zijn ploeg de twaalfde plaats en pakte bovendien een periode.

Maandag bleek dat Eindhoven geen vertrouwen meer had in Brandts. Uit een stemming onder de spelers bleek dat er bijna unaniem geen draagvlak meer was voor voor de voormalig WK-finalist. De selectie was niet te spreken over de tactische en voetbaltechnische benadering van de oefenmeester en zijn gelaten houding na een nederlaag.

De Eindhovenaren zijn bezig aan een dramatische tweede seizoenshelft. Waar zij als nummer acht van de Eerste Divisie de winterstop in gingen, zijn zij nu terug te vinden op de zestiende plaats.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd