Telgenkamp is blij dat hij stopt: "Nog geen moment spijt gehad"

13 april 2021, 19:17

Dennis Telgenkamp is bezig aan zijn laatste maanden als keeper in het betaalde voetbal. De 33-jarige doelman van FC Emmen heeft ervoor gekozen om zich na dit seizoen te richten op zijn maatschappelijke carrière. Een verstandige beslissing, denkt de tweede doelman van Emmen.

Telgenkamp was dit seizoen basisspeler bij Emmen, tot de komt van Michael Verrips in de winter. Sindsdien is hij bankzitter. Ook dat speelde mee in zijn besluit. "Hij was de vierde keeper die werd gehaald sinds mijn komst hier. Drie keer had ik de energie om de strijd aan te gaan en won ik ook, dit keer niet meer", zegt Telgenkamp tegen Tubantia. De doelman speelde verder ook voor Heracles Almelo en SC Cambuur.

"Ik heb tegen Emmen gezegd, dat het voelde als een gebrek aan vertrouwen. Dat er steeds een nieuwe doelman werd gehaald. Ze zeiden dat het niet zo is, dat ze juist graag nog een seizoen met me verder wilden. Dat gesprek vond plaats voor ik mijn besluit nam en was ergens toch een opluchting. Maar het nam het steeds sterker wordende gevoel dat het klaar was, niet weg."

Dat de knoop nu is doorgehakt, voelt goed voor de keeper. "Ik heb zestien jaar het leukste gedaan wat ik me kan bedenken, nu moet ik iets anders leuks bedenken. Maar nee, ik ben er niet bang voor, ik ben er aan toe." Sinds zijn beslissing is het vertrouwen in een goede keuze alleen maar toegenomen bij de routinier. "Ik heb nog geen moment spijt gehad. Emmen heeft me aangeboden om mee te kijken in de organisatie. Ik ga meelopen op de commerciële afdeling en met de keeperstrainer bij de jeugd. Lijkt me allebei leuk. Ook van buiten het voetbal krijg ik links en rechts berichten van bedrijven die me willen helpen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen