Strand Larsen bejubelt Robben: "Zó indrukwekkend"

13 april 2021, 19:46

Dat Arjen Robben zondag tegen sc Heerenveen zijn rentree maakte voor FC Groningen, deed ook Jørgen Strand Larsen deugd. De spits van de Eredivisie-club geniet ervan om dit seizoen samen te werken met de routinier en kan niet wachten om meer minuten te maken met de legende.

In oktober speelde Strand Larsen al even samen met Robben. "De avond voor mijn eerste wedstrijd voor FC Groningen belde ik mijn ouders en vrienden in Noorwegen. Ik zei: Ik sta morgen in de basis tegen PSV. En weet je wie er naast me staat? Arjen Robben", blikt hij terug bij Voetbal International. "Ze konden het niet geloven, en ikzelf op dat moment eigenlijk ook nog niet. Voor het begin van dat duel kwam hij naar me toe. Om wat dingen door te nemen en afspraken te maken hoe ik het best kon bewegen wanneer hij een voorzet zou gaan geven. Toen dacht ik: Het is eigenlijk niet normaal dat ik hier als jonge jongen uit Noorwegen spelsituaties sta te bespreken met de grote Arjen Robben."

In oktober raakte de Nederlander geblesseerd, waarna hij maanden moest revalideer. "Ik heb enorm naar zijn terugkeer uitgekeken", zegt Strand Larsen. "Als hij op trainingen meedoet, gaat het niveau gelijk omhoog. Alles wat hij doet, is pure kwaliteit. Het tempo waarin hij keuzes maakt, hoe snel hij de bal verplaatst. Zó indrukwekkend. Dat hij weer op het veld staat is geweldig voor hemzelf, maar ook voor ons als medespelers. Ik heb veel bewondering voor wat hij de afgelopen maanden heeft gedaan. Er zit in mijn ogen een belangrijke les in: dat als je het maximale uit je carrière wilt halen, je net zo vastberaden moet zijn als hij."

In de periode dat Robben niet speelde, bekeek Strand Larsen af en toe beelden van de aanvaller op internet. "Het mooie is: hij is nog altijd precies dezelfde. Dezelfde bewegingen, dezelfde acties. Maar zelfs als je weet wat hij van plan is, kun je er vaak niks tegen doen, omdat hij het op zo'n hoge snelheid kan uitvoeren." De Noor heeft nog een droom voor de komende maanden. "Een wedstrijdverslag waarin je leest: Goal Jørgen Strand Larsen, assist Arjen Robben. Dat is een droom."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen