Gasperini in problemen vanwege klacht van dopinginspecteur

13 april 2021 – Opmerkelijk nieuws uit Italië, waar Gian Piero Gasperini in de problemen is geraakt. De trainer van Atalanta Bergamo zal in mei op het matje worden geroepen vanwege een klacht van een dopinginspecteur.

Gasperini in problemen vanwege klacht van dopinginspecteur

Volgens Italiaanse media zal Gasperini verantwoording moeten afleggen voor wat er begin februari is gebeurd. Op 7 februari werd Atalanta onverwacht bezocht door een dopinginspecteur. Die liet weten dat vier spelers zich moesten laten controleren op doping. Naar verluidt was Gasperini het daar niet mee eens en schopte de coach stennis. Hij zou de inspecteur uit hebben gescholden en bovendien een controle hebben verstoord. De speler die gecontroleerd werd, werd door de trainer weer het veld opgestuurd. Zodoende kon de inspecteur zijn werk niet goed doen en heeft hij een klacht ingediend tegen de trainer.

Op 10 mei moet Gasperini zich verantwoorden tijdens een hoorzitting. De kans is zodoende aanwezig dat het incident een staartje gaat krijgen. Als hij schuldig wordt bevonden, zal Gasperini de laatste drie duels van de competitie niet op de bank mogen zitten. Ook de bekerfinale tegen Juventus zal dan aan zijn neus voorbij gaan.

Serie A

gerelateerd