Voetbalshow in Parijs: PSG verliest van Bayern, maar gaat door

13 april 2021, 23:08   Bijgewerkt: 13 april 2021, 23:20

Het was dinsdag genieten van de bovenste plank in Parijs, waar Paris Saint-Germain het zo begeerde halve finale-ticket heeft gepakt in de Champions League. Bayern München won weliswaar met 0-1, maar dat was niet genoeg na de 2-3 van vorige week in Zuid-Duitsland. Dat er vanavond slechts één goal viel, was gezien het spektakel een wonder te noemen.

Opmerkelijk was het dan ook dat Bayern na veertig minuten op voorsprong kwam. Eric Maxim Choupo-Moting klopte Presnel Kimbembe in de lucht en kopte raak uit een rebound voor de 0-1. Bitter voor PSG, dat kort daarvoor via Neymar twee keer het houtwerk had geraakt. Eerst krulde Neymar de bal schitterend op de lat, daarna kreeg hij de bal van Mbappé en liet hij na te scoren. Zijn lage schuiver raakte de paal. Dat PSG niet scoorde, mocht een klein wonder heten.

Bayern wist dat het in de laatste tien minuten meer risico's moest nemen en deed dat ook. In het moordende tempo lukte het ook af en toe om een kans te krijgen. Zo draaide Sané tegenstander Bakker dol en schoot hij net naast, terwijl invaller Jamal Musiala net te laat was om daarna af te kunnen drukken. Ook Müller kreeg nog een mogelijkheid. Zijn schot werd gekeerd door Bakker.

PSG hield met pijn en moeite staande, omdat het zelf ook de kansen niet maakte. De 0-1 volstond uiteindelijk om net als vorig seizoen de halve finale te halen. Een geweldige prestatie van het Franse sterrenensemble. Voor titelhouder Bayern bleek het gemis van Robert Lewandowski en Serge Gnabry uiteindelijk toch niet op te vangen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen