'PSV-coach Schmidt op lijstje van Eintracht Frankfurt'

14 april 2021 – Eredivisie-trainers blijven maar gekoppeld worden aan Duitse clubs: was eerder Erik ten Hag in beeld bij Borussia Mönchengladbach, is het ditmaal PSV-coach Roger Schmidt (54) wiens naam valt bij Eintracht Frankfurt. De Duitse oefenmeester wordt geopperd als mogelijke kandidaat voor de op zijn beurt naar BMG vertrekkende Adi Hütter, al is hij niet de enige.

'PSV-coach Schmidt op lijstje van Eintracht Frankfurt'

Dat schrijft BILD althans. Volgens het Duitse medium zijn Oliver Glasner en Sandro Schwarz de andere twee kandidaten, maar staat het drietal wel in de rij nog achter topkandidaat Ralf Rangnick. De 62-jarige Duitser is sowieso populair en kon eerder naar AC Milan, Schalke 04 en wordt ook nog altijd volop gelinkt aan het Duitse bondscoachschap als opvolger van de vertrekkende Joachim Löw. Tot dusver kwam niks echter rond en kan Eintracht Frankfurt dus aan dat lijstje worden toegevoegd.

Lees ookGladbach laat Ten Hag links liggen en kiest voor Hütter

Glasner is de huidige succescoach van VfL Wolfsburg, terwijl Schwarz ondanks zijn ontslag bij 1. FSC Mainz veel indruk maakte in de Bundesliga. Momenteel staat hij onder contract bij het Dinamo Moskou van Quincy Promes. Schmidt heeft nog een verbintenis tot en met 2022 bij PSV, waar hij bezig is aan zijn eerste, wisselende seizoen. Een hoofdprijs zit er al niet meer in voor de Eindhovenaren, waardoor Schmidt zich recent richtte op het volgende seizoen.

Over contractverlenging wilde de Duitser nog niet spreken, maar niets wees destijds op een voortijdig vertrek. Hoe hij daar in zou staan bij een serieuze poging van Eintracht Frankfurt, is onbekend. "Volgend seizoen kunnen we een volgende stap maken en écht meedoen om de prijzen", zei hij over de teamprestatie van de Eindhovenaren dit seizoen. Zelf gaf hij aan 'heel blij' te zijn bij PSV, dat nog altijd op de tweede plaats in de Eredivisie staat. 

Bundesliga

gerelateerd