Spoorboekje: Ajax moet nederlaag zien weg te poetsen in Rome

15 april 2021, 07:57

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op televisie komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 15 april.

Specials

De tops en flops van de kwartfinales van de Champions League

Paris Saint-Germain, Chelsea, Real Madrid en Manchester City zijn nog altijd in de race om deze editie van de Champions League te winnen. Deze week rekenden zij af met Bayern München, FC Porto, Liverpool en Borussia Dortmund. Maar welke spelers, teams of scheidsrechters presteerden uitstekend of vielen juist door de mand? Dat lees je in deze rubriek!

Wedstrijden

AS Roma - Ajax (21.00 uur)

Zorgt Ajax voor een ongekende ommekeer in de kwartfinale van de Europa League? Dat is de inzet van de Amsterdammers op bezoek bij AS Roma. Na de onnodige 1-2 nederlaag in de Johan Cruijff Arena is er een stunt nodig om de volgende ronde te bereiken. Maarten Stekelenburg, Perr Schuurs en Brian Brobbey zijn er in elk geval bij ten opzichte van afgelopen week.

Manchester United - Granada (21.00 uur)

Als Ajax zich plaatst voor de volgende ronde van de Europa League, dan is hoogstwaarschijnlijk Manchester United de opponent. Na de 0-2 zege in Spanje is het niet de vraag of The Red Devils het halen, maar wel of manager Ole Gunnar Solskjær weer eens speeltijd inruimt voor Donny van de Beek. Als het zelfs nu niet meer gebeurt, dan is het perspectief definitief verdwenen voor de ex-Ajacied... 

Slavia Praag - Arsenal (21.00 uur)

Wil Arsenal nog wat van het seizoen maken, dan moet er vanavond gewonnen worden van Slavia Praag. Vorige week stelde het team van Mikel Arteta flink teleur door op eigen veld met 1-1 gelijk te spelen tegen de Tsjechische formatie, die in de 94ste minuut die gelijkmaker scoorde. De druk zit er vanavond dan ook vol op bij Arsenal, dat in de Premier League slechts negende staat. Zonder Pierre-Emerick Aubameyang en Martin Ødegaard zijn er geen excuses meer en moet er een goed resultaat worden genoteerd.

Voetbal op tv

21.00 uur: Slavia Praag - Arsenal, ESPN 6, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Villarreal - Dinamo Zagreb, ESPN 3, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: Manchester United - Granada, ESPN 4, live verslag van het duel in de Europa League

21.00 uur: AS Roma - Ajax, RTL 7, live verslag van het duel in de Europa League

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen