Roord is basiskracht: "De tijd van nummer 12 is geweest"

14 april 2021, 13:35

Het is Jill Roord gelukt om volwaardig basiskracht te worden bij de Oranje Leeuwinnen. De 23-jarige speelster van Arsenal was ook dinsdag basisspeelster in de oefeninterland tegen Australië die met 5-0 gewonnen werd. De aanvalster is blij dat ze eindelijk onomstreden is.

Roord stond jarenlang bekend als de 'nummer twaalf' van Oranje. Als invalster kwam ze vaak het veld in, maar zelden fungeerde Roord als vaste basiskracht. Typerend was dat ze overigens haar wedstrijden met rugnummer twaalf speelde. Dat nummer heeft ze mede daardoor ingeruild voor nummer negentien. Inmiddels is Roord vaste basiskracht. Dinsdag speelde ze voor de zesde keer op rij in de basis.

"De tijd dat ik de eeuwige nummer 12 werd genoemd, is geweest. Gelukkig", zegt Roord tegen NU.nl. "Ik ben volwaardig basisspeler, al een tijdje. Ik voel me gewaardeerd en een belangrijke speler. Na het WK heb ik bijna altijd in de basis gestaan", vertelt Roord, die zowel voorin als op het middenveld uit de voeten kan.

"De positie verandert nog weleens, maar het belangrijkste is dat ik speel. Uiteindelijk ben ik een middenvelder, dat zal ik altijd blijven zeggen. Maar de rol aan de buitenkant ligt mij ook in zo'n wedstrijd als tegen Australië. Als je beter bent en de bal hebt, dan is het verschil niet zo groot. En ik houd van de vrijheid", zegt Roord, die dinsdag de 1-0 maakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen