Landzaat voor drie jaar naar Wigan

Ger
18 juli 2006, 17:26

Denny Landzaat speelt de komende drie seizoen voor Wigan Athletic. De 30-jarige aanvoerder van AZ zette dinsdag zijn handtekening onder het contract bij de Engelse club. Eerder hadden Wigan en AZ al een akkoord bereikt over de transfersom van circa 3,5 miljoen euro.

Bij de Alkmaarders stond Landzaat nog tot medio 2007 onder contract. De middenvelder, met Oranje nog actief op het WK in Duitsland, wilde zijn loopbaan graag voortzetten in het buitenland. Hij weigerde daarom in het afgelopen seizoen meer dan eens een nieuwe verbintenis bij AZ te tekenen.

"Ik ben erg blij dat ik in Engeland mag spelen", liet Landzaat weten. "Ik heb veel gepraat met de spelers van het Nederlands elftal die in Engeland voetballen. Ik weet precies bij wat voor club ik terecht kom. Ze hebben de laatste jaren veel bereikt. Ook kan ik me vinden in de toekomstplannen van trainer Paul Jewell." 

"Ik denk dat Denny het echt helemaal gaat maken", reageerde Jewell enthousiast op de transfer. "Ik weet dat hij uit meer clubs kon kiezen en dat maakt me zelfs nog blijer dat hij voor ons heeft gekozen. Hij is helemaal mijn type speler. Denny is snel, hongerig, heeft inzicht en heeft veel internationale ervaring opgedaan zowel bij Nederland, als in de Nederlandse competitie en in de UEFA Cup."

Ook Espanyol was lange tijd in de race om Landzaat te contracteren, maar de Spaanse club kon niet aan de vraagprijs van AZ voldoen. Tijdens het overleg met de Alkmaarders hoopte Espanyol vergeefs de transfersom omlaag te krijgen. Wigan daarentegen was bereid om een aanzienlijk hogere transfersom te betalen.

Landzaat is niet de eerste aankoop van Wigan voor het nieuwe seizoen. Eerder vertsterkte de club zich al met Emile Heskey, Chris Kirkland, Fitz Hall en Tomasz Cywka.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen