Bayern likt de wonden: "We liepen op onze laatste benen"

14 april 2021 – Voor Hansi Flick en Bayern München zit de Champions League-campagne er definitief op. De titelhouder won dinsdag met 0-1 bij Paris Saint-Germain, maar die zege volstond niet na de 2-3 nederlaag van vorige week in Duitsland. Hansi Flick zag dat het op details beslist werd.

Bayern likt de wonden: "We liepen op onze laatste benen"

De return bood net zoveel spektakel als de eerste wedstrijd van vorige week. Flick besefte dat het vorige week uiteindelijk mis is gegaan voor Bayern. "Als we in de eerste wedstrijd een doelpunt minder tegen hadden gekregen, waren wij nu door geweest", jammerde Flick na afloop bij Sky. "Je zie hoe dreigend PSG is in de aanval. Ik moet mijn ploeg complimenten maken, ondanks de uitschakeling. Als een goede verliezer wil ik de tegenstander ook feliciteren."

Het gemis van Serge Gnabry en Robert Lewandowski deed zich voelen, al wilde Flick het beestje niet bij de naam noemen. "Normaliter hebben we erg veel kwaliteit in de laatste fase van het veld, maar nu ontbrak dat. Dat moeten we accepteren, hoe moeilijk het ook is."

Manuel Neuer beseft het vorige week al misging voor Bayern dat de zeperd van het thuisduel niet meer kon herstellen. "In München hadden we een beter resultaat moeten halen", weet de keeper. "Dat was heel frustrerend omdat we toen heel veel kansen niet benutten. We liepen op onze laatste benen, maar hebben alles gegeven. Het is heel lastig tegen zo'n sterke ploeg."

UEFA Champions League

gerelateerd