KNVB: "Laat alle voetballers zo snel mogelijk weer trainen"

14 april 2021, 15:23

De KNVB heeft de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge van dinsdag met bovenmatige interesse gevolgd. De bond wil dolgraag dat alle leden weer mogen voetballen, maar voorlopig geldt dat alleen voor spelers tot 27 jaar. Helemaal blij met het routeplan van het kabinet is de KNVB niet. "Laat alle voetballers zo snel mogelijk normaal trainen."

Het kabinet kondigde niet direct versoepelingen aan voor de sport. Zoals het nu lijkt, mogen alle leden vanaf 11 mei weer allemaal in actie komen. De KNVB hoopt van harte dat de Regio Cup die de bond heeft bedacht, doorgang kan vinden. Volgens het kabinet mogen er vanaf 7 juli weer wedstrijden mogen gespeeld, maar juist dan breekt ongeveer de zomerpauze aan voor het voetbal. Zodoende is besloten om de Regio Cup voor het zaalvoetbal meteen te schrappen.

Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal, reageert op de website van de bond. "Voor ons en onze achterban is het 'openingsplan' nog niet op alle onderdelen helder. Dat wordt nu nader onderzocht. Terrassen en detailhandel gaan in elk geval met de eerste versoepelingen mee, de sport moet dan nog twee weken wachten. Terwijl sporten juist bijdraagt aan de gezondheid en weerstand. Bovendien vinden besmettingen niet of nauwelijks in de buitenlucht plaats, wat nog meer pleit voor de buitensport en het voetbal. Toch mogen honderdduizenden amateurvoetballers al een halfjaar (!) geen partijtje spelen. Het verenigingsleven staat stil, de helft van alle kinderen is minder gaan bewegen en volwassen zijn kilo's aangekomen, een duidelijk signaal dat ze minder gezond zijn gaan leven."

Van der Zee doet dan ook een duidelijke oproep. "Laat daarom alle voetballers weer zo snel mogelijk normaal trainen en geef ze vervolgens ook sneller weer wedstrijden om naartoe te werken. Vooral de jeugd, zij spelen al maandenlang oefenpotjes op de eigen club, dus gooi hen nu niet op één hoop met de rest. Zij kunnen per direct en met veel plezier wedstrijden spelen tegen clubs in de buurt, volkomen veilig als ze op de fiets daar naartoe reizen. Waarom wachten tot de zomer? Schuif de versoepelingen voor de sport dus naar voren, bewegen is geen luxe maar noodzaak."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen