RKC tankt geen vertrouwen en verliest oefenduel ruim van Sparta

14 april 2021 – Sparta Rotterdam heeft woensdagmiddag een oefenwedstrijd tegen RKC Waalwijk met ruime cijfers gewonnen. In het Mandemakers Stadion zegevierden de bezoekers uiteindelijk met 1-4. Danzell Gravenberch nam twee treffers voor zijn rekening tijdens de vriendschappelijke wedstrijd, waarin voornamelijk wisselspelers in actie kwamen.

RKC tankt geen vertrouwen en verliest oefenduel ruim van Sparta

RKC keek halverwege al tegen een 0-2 achterstand aan door doelpunten van Sven Mijnans en Gravenberch. Na de thee deed ook Jeffry Fortes een duit in het zakje namens de bezoekers. Sylla Sow was vervolgens goed voor de 1-3, maar het slotakkoord was voor Gravenberch. Hij bepaalde eindstand in Waalwijk met zijn tweede doelpunt van de middag op 1-4.

Voor trainers Fred Grim en Henk Fraser was de oefenwedstrijd in ieder geval een mooie gelegenheid om speelminuten te geven aan jongens, die normaal gesproken minder aan spelen toekomen. Voor RKC wordt de slotfase van de competitie nog spannend. De club staat veertiende met een voorsprong van vier punten op de degradatiezone. Sparta is veilig en staat elfde.

Eredivisie

gerelateerd