Woudenberg oog in oog met Robben: "Ik ga me dan niet inhouden"

14 april 2021 – De wedstrijd tussen FC Groningen en sc Heerenveen werd afgelopen zondag gewonnen door de gasten. Toch stond vooral Arjen Robben na afloop van de Derby van het Noorden in de schijnwerpers. De 37-jarige aanvaller maakte na lang blessureleed zijn rentree, maar kon een 0-2 nederlaag dus niet voorkomen. Lucas Woudenberg stond in de slotfase oog in oog met Robben.

Woudenberg oog in oog met Robben: "Ik ga me dan niet inhouden"

"Ik bereid me altijd voor op mijn tegenstanders, dus ik hield er ook wel rekening mee dat ik tegenover Robben zou kunnen komen te staan", vertelde Woudenberg over die confrontatie tegenover Voetbal International. "Ik wist: als hij invalt moet ik heel kort op hem zitten. Je moet hem niet de ruimte geven om na een dribbel tot een schot of pass te komen. Het is wel de beste tegenstander waar ik tegen gespeeld heb."

Woudenberg was best een beetje onder de indruk van de entree van de 96-voudig international. "Het is een speler met een geweldige staat van dienst voor het Nederlands voetbal. Als je je met hem mag meten, is dat heel erg mooi. Maar het is ook gewoon een tegenstander die je moet uitschakelen. Ik gaf hem op een gegeven moment ook gewoon een tikkie. Ik ga me niet ineens inhouden of anders doen dan ik zou toen tegen een gewone tegenstander."

Eredivisie

gerelateerd