VVCS volgt Oranje en overhandigt petitie tegen Qatar aan KNVB

14 april 2021 – De VVCS komt in navolging van de spelers van het Nederlands elftal ook in actie tegen het WK in Qatar. De vakbond zal donderdagochtend een door in Nederland actieve profspelers en speelsters ondertekende petitie overhandigen aan Gijs de Jong. Volgens de VVCS moet er actie worden ondernomen tegen de weerzinwekkende arbeidsomstandigheden van de gastarbeiders in Qatar.

VVCS volgt Oranje en overhandigt petitie tegen Qatar aan KNVB

Via de petitie roept de VVCS de KNVB en FIFPro op om waar mogelijk via de FIFA druk uit te oefenen op de regering van Qatar. Daarnaast oppert de bond dat de wereldvoetbalorganisatie een fonds moet oprichten om de families van de overleden arbeiders financieel te ondersteunen. Inmiddels heeft De Jong namens de KNVB aangegeven dat het gesprek met de FIFA zal worden gevoerd.

Donderdag zal VVCS-voorzitter Evgeniy Levchenko de honderden handtekening in Zeist overhandigen aan De Jong. Volgens de VVCS heeft Amnesty International inmiddels aangegeven erg blij de te zijn met het initiatief. Eerder maakten de spelers van Oranje al een statement tegen het WK in Qatar, dat eind 2022 op het programma staat.

Oranje

gerelateerd