Fonseca: "Dit is onze belangrijkste wedstrijd tot nu toe"

14 april 2021 – Paulo Fonseca hoopt donderdagavond met AS Roma ten koste van Ajax de halve finales van de Europa League te bereiken. De trainer van de Italiaanse grootmacht weet echter dat de overwinning in de heenwedstrijd zeker geen garantie is voor een tweede zege. Fonseca spreekt dan ook van de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor zijn manschappen.

Fonseca: "Dit is onze belangrijkste wedstrijd tot nu toe"

"Wij weten dat dit tweeluik nog lang niet voorbij is", vertelde Fonseca woensdagmiddag op de persconferentie. "We moeten ons beseffen dat we tegen een erg goed team spelen. De eerste wedstrijd moeten we aan de kant zetten, maar ik denk dat de spelers dat ook weten. Dit is onze belangrijkste wedstrijd tot nu toe. We moeten een perfect duel spelen om door te kunnen gaan."

Lees ook: Karsdorp: "Ik hoop op een mooie wedstrijd zoals in Amsterdam"

Nadat Fonseca was uitgesproken, schoof Rick Karsdorp aan voor het perspraatje. Zijn trainer was lovend over de Nederland. "Karsdorp kent een geweldig seizoen. Hij heeft veel geleerd en blijft zich ontwikkelen. Ik denk dat er nog ruimte is om nog beter te worden", aldus de coach, die zijn rechtervleugelverdediger terug heeft na een schorsing.

Mkhitaryan terug bij de selectie
Fonseca kan in het eigen Stadio Olimpico ook weer beschikken over routinier Henrikh Mkhitaryan. De 32-jarige Armenië moest de heenwedstrijd in Amsterdam nog aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure. Inmiddels is hij fit genoeg om te spelen en zodoende is hij opgenomen in de wedstrijdselectie. Datzelfde geldt dus voor Karsdorp.

Ajax

gerelateerd