'PSV kan uitblinker Doan slijten aan meerdere clubs in Bundesliga'

14 april 2021 – De kans is erg groot dat Ritsu Doan zijn laatste wedstrijd in het shirt van PSV gespeeld heeft. De aanvallend ingestelde middenvelder wordt dit seizoen door de Eindhovenaren verhuurd aan DSC Arminia Bielefeld en presteert uitstekend in de Bundesliga. Inmiddels komt de belangstelling van andere clubs behoorlijk op gang voor de Japanner.

'PSV kan uitblinker Doan slijten aan meerdere clubs in Bundesliga'

Bielefeld heeft een optie om Doan aan het einde van dit seizoen voor vijf miljoen euro definitief over te nemen van PSV. Het is echter de vraag of dat gaat gebeuren, meldt het Eindhovens Dagblad. De Duitse club bivakkeert namelijk in de onderste regionen van de Bundesliga en een eventuele degradatie kan roet in het eten gooien. De beslissing over het aantrekken van Doan wordt echter pas aan het einde van dit seizoen genomen.

Mocht Doan niet in Bielefeld kunnen blijven, dan zijn er volgens het medium echter voldoende andere opties in Duitsland. Meerdere clubs uit de Bundesliga hebben hun interesse getoond bij PSV en Bielefeld. Doan werd in 2019 voor 7.5 miljoen euro van FC Groningen naar PSV gehaald, maar in Eindhoven kon hij nooit overtuigen. Zijn contract in het Philips Stadion loopt nog wel tot medio 2024.

Dit seizoen is Doan helemaal opgebloeid in de Bundesliga. Hij speelde alle competitiewedstrijden mee en was betrokken bij zeven doelpunten. De international van Japan was vier keer trefzeker en fungeerde drie keer als aangever. Deze week werd hij ook nog eens uitgeroepen tot talent van de maand maart in de Bundesliga. Bielefeld staat met nog zes wedstrijden op het programma op de zestiende plek. Dat betekent nacompetitie aan het einde van de rit.

PSV

gerelateerd