Stekelenburg steunt Scherpen: "Fout is vervelend"

14 april 2021 – Maarten Stekelenburg staat morgen weer onder de lat als Ajax in de Europa League op bezoek gaat bij AS Roma. De 38-jarige doelman ontbrak vorige week in de Johan Cruijff ArenA vanwege een knieblessure en zag zijn vervanger Kjell Scherpen in de fout gaan. De routinier weigerde echter om zijn collega de schuld te geven van de nederlaag.

Stekelenburg steunt Scherpen: "Fout is vervelend"

"Ik vind dat hij het prima heeft gedaan", vertelde Stekelenburg woensdagavond tijdens de persconferentie. "Die fout is vervelend voor hem. Mensen maken nou eenmaal fouten, dat gaat mij vast ook nog wel een keertje gebeuren. We blijven elkaar in ieder geval altijd steunen. Ik had de afgelopen tijd last van mijn knie, maar ben hersteld en kan spelen."

De ervaren goalie speelde tussen 2011 en 2013 bij Roma en keert dus terug op bekend terein. "Ik heb twee moeilijke, maar leerzame jaren gehad. Ik kwam van Ajax en belandde in een andere wereld. Als je niet presteert ligt dat altijd aan jezelf. Ik ben hier niet om mezelf te laten zien. We willen door met Ajax. Wat ze hier in Rome van mij vinden is niet belangrijk."

Door zijn ervaring in de Serie A weet Stekelenburg dat het een lastige klus zal worden om de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd weg te poetsen. "Je weet dat er tegen Italiaanse clubs weinig ruimte ligt. Ze spelen vaak verdedigend en maken het veld klein. We zullen dus zelf die ruimte moeten creëren."

Ajax

gerelateerd