Premier League-clubs werken aan boycot social media

14 april 2021 – De afgelopen week besloten Rangers FC Swansea City hun social media accounts tijdelijk stil te leggen. De aanleiding hiervoor is de grote hoeveelheid racistische berichten die op deze platformen rondgaan. Britse clubs sluiten zich aan bij deze boodschap en werken met alle clubs uit de Premier League aan een massale boycot van de social media kanalen. De planning is om de protestactie in het weekend van 23 tot en met 26 april plaats te laten vinden, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Premier League-clubs werken aan boycot social media

Racisme is vandaag de dag een ontzettend groot probleem, in de voetballerij, maar ook zeker op social media. Zo waren er de afgelopen tijd incidenten met Premier League-sterren als Heung-Min Son, Anthony Martial en Trent-Alexander Arnold. Zij krijgen op onder meer Twitter en Instagram te maken met discriminerende opmerkingen of apen emoticons. De boycot moet dus een signaal afgeven dat dit soort gedrag niet langer wordt geaccepteerd.

De reden dat het plan momenteel nog op de tekentafel ligt, is van commerciële aard. Sponsoren van de clubs betalen namelijk veel geld om vernoemd te worden op de social media kanalen. Bij een eventuele stillegging van deze kanalen, komen de sponsordeals in het geding. Daarom zijn de clubs momenteel nog bezig om te kijken hoe ze dit op een juiste manier op kunnen lossen en de sponsoren alternatieven kunnen bieden. 

Lees ookUEFA straft Slavia-speler met tien duels wegens racisme

Premier League

gerelateerd