Higuaín in de anonimiteit van de MLS: ''Ben nu pas echt gelukkig''

14 april 2021 – Nick Marsman en Kelvin Leerdam worden volgend jaar ploeggenoot van voormalig topspits Gonzalo Higuaín. De Argentijn staat al een half jaar onder contract bij de club van David Beckham en heeft het er enorm naar zijn zin. Hij vertelt in een interview met La Nación dat hij vooral geniet van de anonimiteit in de Verenigde Staten.

Higuaín in de anonimiteit van de MLS: ''Ben nu pas echt gelukkig''

''Voetbal is niet het belangrijkste in Amerika'', begint Higuaín. ''De aandacht ligt veel meer bij andere sporten. Ik word niet meer beoordeeld door mensen op straat als ik scoor of een kans mis. Ik kan niet uitdrukken wat een fenomenaal gevoel dat is. Ik ben nu pas echt gelukkig.'' De aanvaller had het in Europa voornamelijk lastig met de hoeveelheid meningen die er over hem waren. ''Al die verzoeken en verantwoordelijkheden, ik ben echt ontsnapt aan die bubbel van kritiek.''

Higuaín maakte in Europa jarenlang furore bij onder meer Real Madrid, Juventus, Napoli, AC Milan en Chelsea. In 2016 maakte hij binnen Italië nog een megatransfer van Napoli naar Juventus voor circa 90 miljoen euro. Daarmee was hij destijds de duurste aankoop van Juventus ooit. In Turijn kon hij echter nauwelijks potten breken, waardoor hij in september de overstap naar Amerika maakte.

Eredivisie

gerelateerd